INCHIDE PANOU
1

Creaza cont

Creati un cont gratuit si folositi facilitatile oferite de platforma.

2

Ati uitat parola

2

Autentificare

3

Vrei sa promovezi platforma SkiTime

Puteti castiga pentru fiecare rezervare confirmata, parte din comisionul agentiei.

Vezi detalii
4

Alaturate programului de Afiliere SkiTime

Vrei sa beneficiezi de ofertele, bonusurile fara egal oferite de ofertele SkiTime?

Vezi detalii
Val Gardena

Val Gardena

  • Localitati:
  • Ortisei
  • Santa Cristina
  • Selva
  • Alpe di Siusi
  • Plan de Gralba
  • Col Raiser

Tirolul de Sud

Val Gardena este situata in partea de N-V a provinciei Sud Tirol/Alto Adige. Valea este divizata in trei municipialitati: Ortisei, S. Cristina and Selva Valgarden.

In fiecare an, sezonul de schi in Val Gardena incepe cu Cupa Mondiala de schi.
Traditia schiului in aceasta regiune ne duce inapoi pana la inceputul secolului, cand cineva, numit Schmalzi, si-a pus o pereche de schiuri, din lemn.

In zilele noastre Val Gardena este una dintre cele mai mari regiuni de schi din Tirolul de Sud. Impreuna cu Alpe di Suisi, dipune de 176 km partii din care 10% negre, 60% rosii si 30% albastre. Partiile sunt deservite de 84 de instalatii pe cablu: 10 telecabine, 38 telescaune si 36 teleschiuri, cu capacitate totala de 105.000 pers./ora. Aprox. 150 km de partii pot fi acoperite cu zapada artificiala.

Face parte din caruselul Dolomiti Superski cu 1220 km de partii si 450 instalatii. Este una dintre vaile circuitului de schi Sella Ronda, circuit in jurul masivului Sella.

Un alt circuit de schi, nu chiar asa de renumit, dar la fel de spectaculos, este circuitul Gherdeina. Incepe cu o ascensiune catre Seceda la 2518 m altitudine. Dupa incercarea partiilor insorite, 1000 m diferenta de nivel, ne duce la punctul de pornire catre Col Raiser, 2103 m altitudine, din Santa Cristina. Din Santa Cristina expresul Val Gardena-Sella transporta schiorii catre telacabina spre Ciampinoi. Ascensiunea continua cu un telescaun pana la 2254 m altitudine. De aici porneste renumita partie de cupa mondiala „Saslong”, o partie dura datorita pregatirii „artificiala” pentru competitii. Coborarea catre Selva Gardena se poate face ori pe partia neagra Ciampinoi ori pe cea rosie, dar cea rosie trebuie incercata! De la baza partiei se poate urca inca odata cu telecabina. Circuitul strabate Alpe Seceda, Cuca Saddle, Furnes, Col Raiser, partiile Saslonch, Piz Sella si Dantercepies.

In 1970 Val Gardena a gazduit Campionatul Mondial de schi. Partiile speciale pentru competitie pot fi incercate de orice schior!

Cele mai renumite partii sunt: Saslong, Cir Ciampioni Seceda, iar cea mai lunga dintre ele este partia Ciampinoi de 5 km lungime, pornind de la Piz Sella, 2284 m altitudine.

Centru de schi Alpe di Siusi este conectat de Ortisi prin telecabina Ortisei-Seiser Alm. Acest centru ofera 60 km de partii late, foarte bine preparate, cu 26 instalatii de cablu. Sistemul de zapada artificiala acopera 100% din partii.
In Kastelruth/Castelrotto si in Marinzen gasim partii nocturne.

Simbolul din Alpe di Siusi sunt vrajitoarele! In castelul "Prosels", 9 „vrajitoare” au fost sacrificate in anii 1600, in primul proces de vanatoare de vrajitori din Tirol. Nu este de mirare sa gasim aici „Circuitul Vrajitoarelor”, un circuit de schi de o zi, pentru cei mici si cei mari, schiori sau snowboarderi. Instalatiile de lemn va povestec legendele si tot odata va arata si drumul.

Val Gardena – Alpe de Siusi ofera numeroase posibilitati pentru snowboarderi: boardercross la pasul Sella (telescaunul Grohmann-Cavazes) si la Cominici/ Piz Sella (de la mijlocul lunii ianuarie), half-pipe natural la skiliftul Sotsaslong, half-pipe la Alpe di Suisi (telescaunul Laurin).

Pentru schi fond sunt pregatite 98 km de piste cu diferite nivele de dificultate. Gasim centre de schi fond la Selva Gardena-Vallunga, 12 km de piste, la Santa Cristina 24,5 km piste, dintre care una cu 7,5 km lungime este legatura catre Alpe di Suisi, paradisul schiorilor schi fond cu 60 km piste preparate. Ortisei, ofera in total 5,5 km piste de schi fond.

Copiii sunt asteptati la Funparkul din Alpe di Suisi, la telescaunul Euro.
In Ortisei, Miniclub-ul asteapta pe cei mai mici: ofera gradinita de schi si baby-sitting pentru copii peste 2 ani.

Sporturi de iarna practicabile: schi, snowboard, schi fond, sanius si partii nocturne, drumetii de iarna pe trasee preparate cu rachete de zapada sau schiuri de tura, nordic walking, patinaj, ice-climbing, parapanta.

Val Gardena trasee si lifturi

Val Gardena trasee si lifturi

For childrens and beginners

Every ski resort has prepared for separated children playgrounds snow with special tape extraction to facilitate learners driving into the mountains.

For demanding

Val Gardena is the largest of the resorts that we recommend to our guests. Good location with 18 km / 10% of the modern infrastructure. A variety of makes everyone will find something for themselves. The most difficult may include the famous giant slope where every year there are competitions played World Cup.

For snowboarders

Ski Area Lusia has two well-prepared Snow Parks and professional halfpipe.

SUS
Support