INCHIDE PANOU
1

Creaza cont

Creati un cont gratuit si folositi facilitatile oferite de platforma.

2

Ati uitat parola

2

Autentificare

3

Vrei sa promovezi platforma SkiTime

Puteti castiga pentru fiecare rezervare confirmata, parte din comisionul agentiei.

Vezi detalii
4

Alaturate programului de Afiliere SkiTime

Vrei sa beneficiezi de ofertele, bonusurile fara egal oferite de ofertele SkiTime?

Vezi detalii

Echipamentul de ski: E mai bine sa-l cumperi sau sa-l inchiriezi?

10 August 2014 / Publicat in: Blog

Achizitionare sau inchiriere: argumente pro si contra.

Fie ca acum incepeti sa schiati, fie ca practicati acest sport de multi ani, probabil va intrebati in fiecare an: “E cazul sa continui sa inchiriez echipamentul sau a venit momentul sa il cumpar?”. Este o intrebare grea pentru ca ambele variante au avantajele lor.

Unul din primele aspecte la care trebuie sa va ganditi atunci cand vreti sa achizitionati echipament de schi, este de cate ori veti schia intr-un sezon. Daca v-ati programat mai putin de 10 zile pe partie, atunci este mai convenabil sa il inchiriati. Pachetele pentru schiori incep de la 15 euro pe zi si includ schiuri, clapari si bete. In plus, exista oferte speciale pentru weekend sau pentru saptamanile “albe”, pentru grupuri sau familie, promotii oferite de hotel sau de localitatea in care va aflati. Oricum, pentru a inchiria un echipament complet, ajungeti sa cheltuiti in jur de 30 de euro pe zi.

Un alt motiv pentru care ati putea alege inchirierea in favoarea cumpararii este faptul ca tehnologia avanseaza foarte repede. Astfel, de la un an la altul schiurile pot suferi schimbari radicale: modelele care sunt in voga azi, in cativa ani vor fi demodate. In schimb, daca inchiriati, va puteti permite sa folositi ultimele noutati.

Daca va decideti sa inchiriati echipamentul de schi intr-o perioada foarte aglomerata – de exemplu in timpul sarbatorilor de Craciun – trebuie sa faceti rezervari dinainte. Astfel aveti avantajul unei calatorii fara sa fiti incarcati cu echipament, si veti pleca la fel. In plus, ganditi-va ca atunci cand inchiriati echipamentul din statiune este mult mai usor sa il schimbati daca observati vreun defect.

Pentru cei care schiaza mai mult de doua saptamani in fiecare sezon, este mult mai practica achizitionarea echipamentului propriu. In acest mod puteti fi siguri ca ii veti aduce modificarile dorite pentru orice tip de schi. Bineinteles, va trebui sa va ocupati chiar dumneavoastra de el, si de transport, ceea ce inseamna sa va dotati masina cu un port-schi.

Se intampla acelasi lucru si in ceea ce priveste pregatirea si repararea echipamentului – va trebui sa suportati dumneavoastra toate cheltuielile. Daca in schimb, nu va simtiti pregatiti pentru asta, puteti oricand sa apelati la un serviciu specializat. Costurile variaza de obicei in functie de tipul de interventie necesar, dar si de omul care le repara.

Un argument in defavoarea achizitionarii echipamentului e posibilitatea de a fi furat. In afara de furie, veti putea petrece vacanta cautand hotii si inchiriind echipament.

Perioadele propice pentru cumpararea echipamentului de schi sunt la sfarsitul iernii sau la sfarsitul verii/inceputul toamnei. Atunci puteti profita de ofertele speciale ale magazinelor care asteapta marfa noua. Puteti sa incercati si la magazinele second-hand, poate aveti norocul sa va gasiti schiuri care nu sunt foarte uzate.

In ultimul rand, asigurati-va ca magazinul de unde cumparati va ofera garantie si posibilitatea de a repara echipamentul. Ideal ar fi sa il achizitionati dintr-un magazin de articole sportive, cu personal specializat, capabil sa va ajute sa faceti alegerea potrivita.

SUS
Support